Online teksten lezen

5 copywriting tips voor online copy

  1. Een goeie titel trekt de aandacht en maakt je lezer nieuwsgierig. Vertel niet alles: je lezer moet willen doorklikken! Maak je titel ook niet te vaag!

  2. Gebruik woorden die de aandacht trekken en vaak gedeeld worden. Wie wil niet meer te weten komen over iets dat gratis is? Een verrassende wending in een saai dossier zal ook de interesse wekken van je lezer. Slimme tips, wetenschappelijk aangetoond… Gebruik dergelijke vaak gedeelde woorden zeker ook in je titel!

  3. Met lijstjes en cijfers scoor je altijd. Verschillende onderzoeken wezen uit dat lezers vaker lijstjes lezen en dergelijke items ook vaker delen. Schrijf het getal in je titel ook zeker als cijfer! ‘5 copywriting tips’ zal meer lezers lokken dan ‘vijf copywriting tips’.

  4. Spreek je lezer aan in zijn eigen taal. Pas je woordkeuze aan aan je doelgroep. Schrijf je voor jongeren, hou het dan zeker niet te plechtig, vergeet oubollige woorden en uitdrukkingen, zorg dat de jongere zich aangesproken voelt. Bestaat je doelgroep uit advocaten of notarissen? Zij zijn een veel zakelijker taalgebruik gewoon, al is dit als copywriter niet jouw eigen taal, schrijf in de woorden die de advocaten en notarissen willen lezen.

  5. Schrijf je als copywriter een eerder saai stuk? Moet je een jaarverslag schrijven en onder de aandacht brengen op internet of sociale media, een zakelijke mededeling of een juridische beslissing leesbaar maken voor jan en alleman? Dat zijn geen items die vaak gelezen, laat staan gedeeld zullen worden. Maak verhalen van die saaie berichten: je zal er beter mee scoren!

Wil je nog eens onze 7 copywriting tips voor dummies opfrissen? (Her)lees ze hier! Blijf je onzeker? diXit neemt je het copywriten graag uit handen! Neem contact met ons op!