Hoe krijg ik meer interactie op Facebook

7 tips voor meer interactie op social media

Bij Facebook draait alles om interactie: je berichtjes moeten dus likes krijgen, of beter nog, gedeeld worden.

Als je social media professioneel wilt inzetten, denk je dus best goed na over je posts. Je kan best de tijd nemen om te experimenteren en te leren uit eerdere posts. diXit geeft 7 tips voor meer interactie op social media:

1. Hoe lang mag mijn post zijn?

Een lezer op internet scant berichten. Maak ze dus niet te lang. Een social media post is per definitie kort en krachtig. De beste teksten zijn 6 – 9 woorden lang en bestaan uit een getal of woord dat triggert, gevolgd door een bijvoeglijk naamwoord, sleutelwoord en belofte.

2. Welke woorden hebben effect?

Gebruik sterke woorden. Wie heeft geen interesse in iets dat ‘gratis’, ‘geweldig’, ‘makkelijk’, ‘beste’ of zelfs ‘slechtste’ is? Ook als je het hebt over ‘experts’, ‘feiten’, ‘geheimen’, ‘ideeën’… krijg je gegarandeerd veel aandacht. Elke onderneming of particulier wil ‘groeien’, ‘leren’, ‘meten’, ‘toenemen’ en ‘optimaliseren’. Handig om weten! Doorspek je post met deze sterke woorden!

3. Slimme toevoegingen

Verschillende kleine toevoegingen aan je berichten kunnen veel impact hebben op de interactie van je lezer. Zoals bij tip 1 al gesteld: een getal aan het begin van een bericht kan de interactie met maar liefst 16% laten toenemen. Ook het gebruik van emoji’s (maximum twee per bericht), hoofdletters, haakjes, streepjes of dubbele punten, en uitroeptekens of vraagtekens kan een positief effect hebben.

4. Taggen maar!

Op Facebook, maar ook op LinkedIn en Twitter, kan het nuttig zijn om mensen of bedrijven waarover je spreekt te taggen (@[naam]) in berichten. Op Facebook kan je mensen ook in foto’s taggen. Op deze manier wordt de kans groter dat de getagde mensen en hun vrienden je bericht te zien krijgen.

5. Wat met hashtags?

Op Facebook en Twitter bevat de ideale post 1 of 2 hashtags. Overdrijf er dus niet mee. Onderzoek welke hashtags populair zijn bij je doelgroep. Je plaatst je hashtag best aan het einde van de tekst.

6. Gebruik afbeeldingen!

Als je afbeeldingen bij een social media bericht gebruikt, kan het engagement aanzienlijk verhogen. Wil je weten wat de perfecte afmetingen zijn voor afbeeldingen? In dit artikel staan alle formaten voor social media afbeeldingen op een rij.

7. Video scoort nog beter dan afbeeldingen!

Video en Facebook lives scoren tegenwoordig nog een stuk beter dan afbeeldingen wat interactie betreft. Wil je video plaatsen? Op deze blog vond ik fijne en bruikbare tips!

Benieuwd naar meer social media tips? Lees dan zeker ook deze blogpost, deze en deze!