Social Media Trends Report

Social Media Trends report

Hootsuite en We Are Social pakten eind januari uit met hun nieuw onderzoek naar het wereldwijd gebruik van het internet, de sociale netwerken en mobiele communicatietoestellen. Het onderzoek behandelt alle aspecten van het huidig gebruik, zowel wereldwijd als plaatselijk.

Meer dan de helft van de wereldbevolking is nu verbonden met het internet, met meer dan een kwart miljard nieuwe gebruikers in 2017. Afrika is het continent dat de snelste groei aan internauten kende: er kwamen meer dan 20% internetgebruikers bij in een jaar tijd.

Wereldwijd domineert Facebook nog altijd het landschap van de social media, met een groei van 15% in een jaar tijd. Begin 2018 telde het platform bijna 2,17 miljard gebruikers! WhatsApp en Facebook Messenger gingen twee keer sneller vooruit dan het hoofdplatform van Facebook, met een groei van 30% op een jaar tijd.

Wat zijn de cijfers voor België? 

Maar liefst 7,5 miljoen Belgen zijn actief op Facebook (evenveel vrouwen als mannen). Bijna 510.000 gebruikers zijn ouder dan 65 jaar.

Facebook plaatst vier van zijn diensten in de Top 5 van de meest gebruikte sociale platformen in ons land: Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Waar de basisplatformen van Facebook en YouTube gewoon standhouden, groeit Messenger (van 42% naar 52%), WhatsApp gaat van 30 naar 41% en Instagram van 26 naar 30%.

Nog volgens dit onderzoek brengen de Belgen per dag 1u34 door op de sociale netwerken. Een bezoek aan Facebook duurt gemiddeld 16 minuten en 54 seconden, tegenover ongeveer 10 minuten voor Twitter in België. En elk bezoek genereert 13,3 bekeken pagina`s, twee keer meer dan op Twitter.

Wil je meer weten? Hier vind je het hele rapport terug!