Facebook Cartoon

Word zelf baas van je Facebook nieuwsoverzicht

Sommige vrienden spuien babyfoto’s, anderen delen élke sportieve scheet die ze laten, anderen vragen je te pas en te onpas te stemmen zodat zij een prijs kunnen winnen… Erger je je ook wel es op Facebook? Word baas van je eigen Facebook nieuwsoverzicht!

FB Tijdslijn

Facebook toont je niet alles…

Het is niet omdat je vrienden bent met iemand, dat je al de berichten van die persoon te zien krijgt. Facebook hanteert een bepaald algoritme (‘edgerank’) waarbij het berichten van vrienden wel of niet op je tijdlijn laat zien. Veel hangt af van de band die je hebt. Ben je gewoon vrienden, of like en reageer je wel es op elkaars berichten? Of staan jullie samen op foto’s? Dat zijn zaken die de band tussen vrienden sterker maakt: je zal in dat geval ook vaker statusupdates van deze vriend zien dan van een eerder passieve vriendschap.

Vrienden en vrienden is twee

Als je vriend met iemand bent geworden op Facebook, ‘volg’ je elkaar automatisch. Er is dus kans (afhankelijk van de edgerank) dat je elkaars berichten te zien krijgt. Heb je het soms wel es gehad met iemands berichtenstroom? Dan hoef je die persoon niet te ‘defrienden’, je kan ook op een subtielere manier iemand ‘ontvolgen’.

Hoe?

Ga naar het profiel van de vriend die je wilt ontvolgen. Bovenaan rechts in de omslagfoto zie je een knop’ volgend’. Klik je daarop, dan kan je kiezen om die vriend niet meer te volgen. Je zal dan (zo goed als) geen berichten van hem of haar meer te zien krijgen.

Wit

Via diezelfde knop kan je omgekeerd ook vrienden als ‘beste vrienden’ aanduiden door aan te geven dat je hun statusupdates als eerste in je nieuwsoverzicht te zien wilt krijgen.

Je kan ook iemand ontvolgen door op een bericht van die persoon in je nieuwsoverzicht te gaan staan, en rechtsboven op het bericht op de drie bolletjes te klikken en te kiezen voor ‘niet meer volgen’.

FB Tijdslijn Verbergen

Ben je alle meldingen van een bepaalde app meer dan beu?

Delen meerdere vrienden constant hun playlists van Spotify, kan je al hun sportprestaties van A tot Z volgen of krijg je altijd maar meldingen van Candy Crush? Je kan er komaf mee maken:

Klik rechts op het bericht op het vinkje, en kies voor ‘alles van app x verbergen’. Opgeruimd staat netjes ;-)

Baas Van Je FB Tijdslijn

Wil je meer Facebook tips & tricks? Lees dan zeker ook deze post! Of kom te weten welke verschillende soorten social media gebruikers er zijn of wat de gevaren van social media zijn.

Vragen? Wil je meer weten of zoek je specifieke tips? Contacteer me gerust!